24 Temmuz 2015 Cuma

DİKKAT!... YANLIZ YOLDAYIZ ! ( Martı Dergisi - Röportaj )

37 yıllık mutlu bir evliliği var. Oğlu, gelini ve ikiz torunlarıyla huzurlu bir yaşam sürüyor. Uzun yıllar aile mahkemelerinde görev almış, gay ve lezbiyenler de dahil tüm çift ilişkileri üzerine çalışmalar yapmış bir psikolog, Çiğdem Toksoy.

Kendisi, küçük, ergen çocuklu aileler, evlat edinme, boşanma ve aldatma üzerine de çalışmalar ve araştırmalar yapıyor. Çiğdem Hanım ile konuşmak istememin en önemli nedenlerinden biri de uzman kimliğine artı bir ek olarak; mutlu bir ilişkinin, birlikteliğin yollarını bizzat kendisi yaşayarak deneyimlemesi. Yeni dönem evliliklerinin birkaç yıl bile sürmediğini düşünecek olursak, yılları devirmiş ve sevgi dolu bir evliliği yönetenleri görünce, “bu işin sırrı nedir?” diye sormadan edemiyor insan…

Çiğdem Hanım’ı ilişkiler, evlat edinme ve aldatmalar üzerine katıldığı televizyon programlarından da hatırlayacaksınız. Kendisini editörlüğünü yaptığım kadın programlarında da bu konu ile ilgili birçok kez konuk ettik. Özellikle boşanmalar ve aldatmalar ile ilgili bu işin duayeni bir uzman ile söyleşi yapmak ve bu konuda çiftleri ve çift olmaya karar verenleri bir nebze de olsa aydınlatmak istedim.

Çok verimli bir söyleşi gerçekleştirdiğimizin altını çizmeliyim…

Eğer, kafanızdan “acaba, başka biri olsa nasıl olurdu?”, “boşanırsam çocuklar ne olur?”, terapiste gitsek, ilişkimiz kurtulur mu? diye kara kara düşünenler varsa, bu söyleşi size bir çözüm yolu olabilir. Öncelikli olarak boşanma ve ilişkiler üzerine konuşalım dedik. Çünkü bu konu o kadar önemli ve üzerine uzun uzun konuşmak gereken bir konu ki, birkaç sayfa ile sınırlı kalamazdı. Biz de röportajımızı iki bölüme ayırdık. Bu sayımızda boşanma nedenlerini ve bu sorunun çözümlerine ışık tutacağız, bir sonraki söyleşimizde ise aldatılma ve aldatma nedenlerini, çözümlerini konuşacağız.
Sevgili Martıdaşlar; giderek yalnızlaştığımız şu dönemde, Çiğdem Hanım’ın evlilik kurumu ile ilgili söylediği sözlerin altını çizerek tekrar tekrar okumak ve kendimize ve çevremize hatırlatmamız gerekiyor belki de. Çiğdem Hanım’ın özellikle, “evlilik ne değildir?” sorusuna verdiği cevap, oldukça düşündürücü. Benmerkezciliğin arttığı ve sadece kendi beklentilerimizi ve mutluluğumuzu düşündüğümüz şu zamanda “değişmesi gereken kim?” sorusuyla da karşılaşacağınızın da uyarısını yapmalıyım.

 Tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak, istediğimiz her şeyi yapabileceğiniz mutlu bir evlilik yapmayı düşünüyorsanız, yanlış ve yalnız bir yoldasınız. Neden mi? İşte bu sorunun cevabı Psikolog Çiğdem Toksoy ile yaptığımız söyleşimizin içinde gizli.
Gerek sosyal sitelerde, gerek dost sohbetlerinde “yalnızlığa övgüler “ şeklindeki paylaşımlarımıza dikkat çekmek istiyorum. Yalnızlık, psikolojik hastalıklara yol gösterdiğimiz bir tabela gibi gerçeklerin üzerinde asılı duruyor sanki…
Tamam, sizi daha fazla meraklandırmadan, sizleri Sevgili Çiğdem Toksoy ile gerçekleştirdiğimiz bu yola, yani söyleşimize yönlendiriyorum.


http://www.martidergisi.com/dikkat-yalniz-yoldayiz/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler